Vorige vrijdag werd een vat ruwe olie bijna 1 dollar duurder. De olieprijs brak afgelopen week uit een vorkbreedte van 65 tot 75 dollar, vork waarin de olieprijs al vijf maanden bewoog.

De stijging van de olieprijs moet gesitueerd worden tegen de evolutie van de dollarkoers, die aanhoudend onder druk blijft staan. Maar er zijn nog andere factoren van belang.

Deze week worden in de VS de resultaten van een aantal bedrijven uit de distributie- en industriële sector bekendgemaakt. Deze moeten gaan bevestigen dat de Amerikaanse consument weer meer vertrouwen heeft gekregen.

Onder andere de cijfers van Apple, McDonald's, Whirlpool en Hasbro zijn belangrijk voor het consumentengedrag. In de industriële hoek zijn de resultaten van Caterpillar, 3M en Boeing van belang.

Vorige vrijdag werd een vat ruwe olie bijna 1 dollar duurder. De olieprijs brak afgelopen week uit een vorkbreedte van 65 tot 75 dollar, vork waarin de olieprijs al vijf maanden bewoog. De stijging van de olieprijs moet gesitueerd worden tegen de evolutie van de dollarkoers, die aanhoudend onder druk blijft staan. Maar er zijn nog andere factoren van belang. Deze week worden in de VS de resultaten van een aantal bedrijven uit de distributie- en industriële sector bekendgemaakt. Deze moeten gaan bevestigen dat de Amerikaanse consument weer meer vertrouwen heeft gekregen. Onder andere de cijfers van Apple, McDonald's, Whirlpool en Hasbro zijn belangrijk voor het consumentengedrag. In de industriële hoek zijn de resultaten van Caterpillar, 3M en Boeing van belang.