Wanneer de later deze week te publiceren voorraadcijfers tegenvallen, kan dit de olieprijs door de kaap van 80 dollar per vat duwen. In Singapore werd vanmorgen in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange ruim 78,50 dollar per vat betaald.

Clarence Chu, oliehandelaar bij Hudson Capital Energy in Singapore, merkt op dat de olieprijs afgelopen donderdag voor het eerst in een maand weer boven 78 dollar per vat afsloot. Vrijdag werd er vanwege Kerstmis niet gehandeld op de oliemarkten.

Vorige week zijn de Amerikaanse voorraden aan ruwe olie met meer dan 5 miljoen vaten gedaald, hetgeen zou kunnen betekenen dat de vraag naar olieproducten opnieuw aantrekt.

Chu stelt vast dat er een upside bias op de markt is en dat de olieprijs dit jaar boven 80 dollar per vat kan afsluiten, maar dat de fundamentals zwak blijven en de huidige olieprijs niet rechtvaardigen.

In Japan kunnen de olievoorraden zich gaan opstapelen, waardoor een terugval van de olieprijs onder 70 dollar mogelijk wordt. Voor Brent werd vanmorgen iets minder dan 77 dollar betaald.

Wanneer de later deze week te publiceren voorraadcijfers tegenvallen, kan dit de olieprijs door de kaap van 80 dollar per vat duwen. In Singapore werd vanmorgen in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange ruim 78,50 dollar per vat betaald. Clarence Chu, oliehandelaar bij Hudson Capital Energy in Singapore, merkt op dat de olieprijs afgelopen donderdag voor het eerst in een maand weer boven 78 dollar per vat afsloot. Vrijdag werd er vanwege Kerstmis niet gehandeld op de oliemarkten. Vorige week zijn de Amerikaanse voorraden aan ruwe olie met meer dan 5 miljoen vaten gedaald, hetgeen zou kunnen betekenen dat de vraag naar olieproducten opnieuw aantrekt. Chu stelt vast dat er een upside bias op de markt is en dat de olieprijs dit jaar boven 80 dollar per vat kan afsluiten, maar dat de fundamentals zwak blijven en de huidige olieprijs niet rechtvaardigen. In Japan kunnen de olievoorraden zich gaan opstapelen, waardoor een terugval van de olieprijs onder 70 dollar mogelijk wordt. Voor Brent werd vanmorgen iets minder dan 77 dollar betaald.