Die hausse reflecteert dan weer de hoop op een economische verbetering. Een vat crude kostte vanmorgen 68,69 dollar in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange.

Dat is ruim een halve dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag, toen de olieprijs 89 dollarcent duurder werd. Over de afgelopen 10 dagen is de Dow Jones met 11% gestegen en de Amerikaanse beurzen hebben de andere beurzen mee op sleeptouw genomen.

Anderzijds blijft de vraag naar olie deze zomer vrij zwak, zodat sommige oliehandelaren twijfelen aan de draagkracht van de huidige hausse. Een correctie op de beurzen zou ook de olieprijzen opnieuw naar lagere niveaus kunnen duwen.

Die hausse reflecteert dan weer de hoop op een economische verbetering. Een vat crude kostte vanmorgen 68,69 dollar in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange. Dat is ruim een halve dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag, toen de olieprijs 89 dollarcent duurder werd. Over de afgelopen 10 dagen is de Dow Jones met 11% gestegen en de Amerikaanse beurzen hebben de andere beurzen mee op sleeptouw genomen. Anderzijds blijft de vraag naar olie deze zomer vrij zwak, zodat sommige oliehandelaren twijfelen aan de draagkracht van de huidige hausse. Een correctie op de beurzen zou ook de olieprijzen opnieuw naar lagere niveaus kunnen duwen.