Libië heeft al gedreigd om de olietoevoer af te snijden, waarbij bepaalde stammen zich tegen de regering van Kadhafi hebben gekend. Ook in andere OPEC-landen blijft het onrustig.

Voor een vat crude werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,70 dollar betaald, of bijna 2 dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Gavin Wendt, Founding Director & Senior Resource Analyst bij MineLife Pty Ltd, vreest dat de huidige crisis alleen maar kan leiden tot een stijging van de olieprijs. 80% van de kenners van de markt verwacht een verdere stijging van de olieprijs.

Libië heeft al gedreigd om de olietoevoer af te snijden, waarbij bepaalde stammen zich tegen de regering van Kadhafi hebben gekend. Ook in andere OPEC-landen blijft het onrustig. Voor een vat crude werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,70 dollar betaald, of bijna 2 dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Gavin Wendt, Founding Director & Senior Resource Analyst bij MineLife Pty Ltd, vreest dat de huidige crisis alleen maar kan leiden tot een stijging van de olieprijs. 80% van de kenners van de markt verwacht een verdere stijging van de olieprijs.