Uit die daling zou kunnen afgeleid worden dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. In Singapore werd in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange een vat ruwe olie vanmorgen ruim 50 dollarcent duurder op 78,17 dollar.

Gisteren steeg de olieprijs (crude) al met met 2,50 dollar na de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers. Ook Brent is duurder geworden, voor een vat Noordzee-olie wordt nu meer dan 76 dollar bekend.

De analisten wagen zich niet aan prognoses met betrekking tot de toekomstige evolutie van de olieprijs, maar het onderliggende sentiment blijft toch optimistisch. Het ziet er naar uit dat de olieprijs kan blijven stijgen als de macro-economische indicatoren gaan blijven verbeteren.

Uit die daling zou kunnen afgeleid worden dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. In Singapore werd in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange een vat ruwe olie vanmorgen ruim 50 dollarcent duurder op 78,17 dollar. Gisteren steeg de olieprijs (crude) al met met 2,50 dollar na de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers. Ook Brent is duurder geworden, voor een vat Noordzee-olie wordt nu meer dan 76 dollar bekend. De analisten wagen zich niet aan prognoses met betrekking tot de toekomstige evolutie van de olieprijs, maar het onderliggende sentiment blijft toch optimistisch. Het ziet er naar uit dat de olieprijs kan blijven stijgen als de macro-economische indicatoren gaan blijven verbeteren.