Bovendien speelt ook de sterke correlatie tussen de olieprijs en de beurskoersen een rol in het verhaal. In de afgelopen week werd de olieprijs duurder wanneer de beurskoersen stegen en vice versa.

Op de New York Mercantile Exchange werd een vat crude vrijdag verhandeld aan 75,39 dollar, wat het laagste prijsniveau was sinds 12 juli.

Vorige week werden de oliefutures op weekbasis 6% goedkoper. Vanmorgen werd een vat ruwe olie echter opnieuw wat duurder op 75,73 dollar.

Gene McGillian, analist en broker voor Tradition Energy, is van mening dat de olieprijs zwak kan blijven zolang het economisch plaatje onzeker blijft.

De fundamentals onder de markt zijn zwak en daar zal voorlopig wel geen verbetering in komen. Anderzijds lijkt de olieprijs op de huidige niveaus duidelijk oververkocht, zodat een opwaartse beweging niet mag worden uitgesloten.

Bovendien speelt ook de sterke correlatie tussen de olieprijs en de beurskoersen een rol in het verhaal. In de afgelopen week werd de olieprijs duurder wanneer de beurskoersen stegen en vice versa. Op de New York Mercantile Exchange werd een vat crude vrijdag verhandeld aan 75,39 dollar, wat het laagste prijsniveau was sinds 12 juli. Vorige week werden de oliefutures op weekbasis 6% goedkoper. Vanmorgen werd een vat ruwe olie echter opnieuw wat duurder op 75,73 dollar. Gene McGillian, analist en broker voor Tradition Energy, is van mening dat de olieprijs zwak kan blijven zolang het economisch plaatje onzeker blijft. De fundamentals onder de markt zijn zwak en daar zal voorlopig wel geen verbetering in komen. Anderzijds lijkt de olieprijs op de huidige niveaus duidelijk oververkocht, zodat een opwaartse beweging niet mag worden uitgesloten.