De markt vreest namelijk dat de nucleaire ramp in Japan de vraag naar ruwe olie nog geruime tijd gaat afremmen. Bovendien is er ook nog het probleem van de grote tekorten op de Europese begrotingen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore werd vanmorgen 105,13 dollar voor een vat US Crude betaald, of 40 dollarcent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Serene Lim, Energy and Commodity Strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat de situatie in Libië er niet beter of niet slechter op wordt.

De markt vreest namelijk dat de nucleaire ramp in Japan de vraag naar ruwe olie nog geruime tijd gaat afremmen. Bovendien is er ook nog het probleem van de grote tekorten op de Europese begrotingen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore werd vanmorgen 105,13 dollar voor een vat US Crude betaald, of 40 dollarcent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Serene Lim, Energy and Commodity Strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat de situatie in Libië er niet beter of niet slechter op wordt.