De verwachting van een terugval in de Amerikaanse vraag compenseert voorlopig de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Het wegvallen van het grootste deel van de Libische productie zit inmiddels al in de prijs verrekend.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 105,42 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 18 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de markt zich opnieuw focust op de economische indicatoren. Deze week is de olieprijs met 4,30% gestegen en die stijging was volgens Barratt waarschijnlijk enigszins overdreven.

De verwachting van een terugval in de Amerikaanse vraag compenseert voorlopig de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Het wegvallen van het grootste deel van de Libische productie zit inmiddels al in de prijs verrekend. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 105,42 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 18 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de markt zich opnieuw focust op de economische indicatoren. Deze week is de olieprijs met 4,30% gestegen en die stijging was volgens Barratt waarschijnlijk enigszins overdreven.