Er zijn momenteel verschillende factoren die inwerken op de olieprijs, die in de ban blijft van de a lgemene onzekerheid. Met name de Libische situatie blijft een bron van zorgen.

Voor een vat US Crude werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,62 dollar betaald, of een stijging met 19 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren.

Op de ICE Futures Europe Exchange werd een vat Brent anderzijds 21 dollar goedkoper op 115,49 dollar. Ryoma Furumi, broker bij Newedge Group in Tokio, is van mening dat het Midden-Oosten momenteel de doorslaggevende factor is op de oliemarkt.

Er zijn momenteel verschillende factoren die inwerken op de olieprijs, die in de ban blijft van de a lgemene onzekerheid. Met name de Libische situatie blijft een bron van zorgen. Voor een vat US Crude werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,62 dollar betaald, of een stijging met 19 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Op de ICE Futures Europe Exchange werd een vat Brent anderzijds 21 dollar goedkoper op 115,49 dollar. Ryoma Furumi, broker bij Newedge Group in Tokio, is van mening dat het Midden-Oosten momenteel de doorslaggevende factor is op de oliemarkt.