Dat was 4 dollar of bijna 4% minder dan het slotniveau van de dag voordien. Japan is de op twee na grootste invoerder van olie in de wereld. Een terugval in de vraag vanuit dat land kan dus wel degelijk gevolgen hebben.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 97,12 dollar, of 0,10% minder dan het slotniveau van gisterenavond.

Bij het begin van de handel was de prijs voor US Crude teruggevallen tot onder 96 dollar. Ker Chung Yang, analist bij Phillip Futures, stelt vast dat de Japanse kernramp momenteel de allesoverheersende factor blijft.

Dat was 4 dollar of bijna 4% minder dan het slotniveau van de dag voordien. Japan is de op twee na grootste invoerder van olie in de wereld. Een terugval in de vraag vanuit dat land kan dus wel degelijk gevolgen hebben. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 97,12 dollar, of 0,10% minder dan het slotniveau van gisterenavond. Bij het begin van de handel was de prijs voor US Crude teruggevallen tot onder 96 dollar. Ker Chung Yang, analist bij Phillip Futures, stelt vast dat de Japanse kernramp momenteel de allesoverheersende factor blijft.