In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd er in Singapore gehandeld aan 88,06 dollar. Aanvankelijk was de olieprijs flink gestegen in reactie op een mogelijke escalatie van het conflict tussen beide Korea's.

De olieprijs werd afgelopen week ondersteund door de publicatie van een aantal meevallende macro-economische indicatoren. Die laten verhopen dat de VS-economie aan de beterhand is.

Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de meeste mensen aan de vooravond van het nieuwe jaar relatief optimistisch zijn. Dat betekent dat ze weer risico's durven te nemen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd er in Singapore gehandeld aan 88,06 dollar. Aanvankelijk was de olieprijs flink gestegen in reactie op een mogelijke escalatie van het conflict tussen beide Korea's. De olieprijs werd afgelopen week ondersteund door de publicatie van een aantal meevallende macro-economische indicatoren. Die laten verhopen dat de VS-economie aan de beterhand is. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de meeste mensen aan de vooravond van het nieuwe jaar relatief optimistisch zijn. Dat betekent dat ze weer risico's durven te nemen.