Gisterenavond in New York werd een vat ruwe olie 1,15 dollar goedkoper. De OPEC liet weten dat de wereldwijde consumptie van olie dit jaar als gevolg van de crisis gaat dalen.

Ook het Amerikaanse Energy Department verlaagde haar prognoses voor de olieconsumptie. De Energy Information Administration ziet de wereldwijde vraag dit jaar met 1,71 miljoen vaten per dag dalen, meer dan de eerder verwachte 1,56 miljoen vaten.

De OPEC ziet anderzijds de dagelijkse consumptie met 1,65 miljoen vaten dalen, waarna ze volgend jaar weer kan stijgen. Volgens het American Petroleum Institute daalden de olievoorraden in de VS vorige week onverwacht met 1,40 miljoen vaten. Straks maakt het Energy Department haar voorraadcijfers bekend.

Gisterenavond in New York werd een vat ruwe olie 1,15 dollar goedkoper. De OPEC liet weten dat de wereldwijde consumptie van olie dit jaar als gevolg van de crisis gaat dalen. Ook het Amerikaanse Energy Department verlaagde haar prognoses voor de olieconsumptie. De Energy Information Administration ziet de wereldwijde vraag dit jaar met 1,71 miljoen vaten per dag dalen, meer dan de eerder verwachte 1,56 miljoen vaten. De OPEC ziet anderzijds de dagelijkse consumptie met 1,65 miljoen vaten dalen, waarna ze volgend jaar weer kan stijgen. Volgens het American Petroleum Institute daalden de olievoorraden in de VS vorige week onverwacht met 1,40 miljoen vaten. Straks maakt het Energy Department haar voorraadcijfers bekend.