Op die oliemarkten lijkt er opnieuw heel wat beweging te zijn gekomen. Voor een vat crude (Amerikaanse olie) wordt opnieuw meer dan 100 dollar betaald. Het zag er nochtans geruime tijd naar uit dat de prijs voor crude zou terugvallen onder het niveau van 100 dollar per vat.

Een factor die meespeelt is dat het wantrouwen ten opzichte van het Amerikaanse schaaloliefenomeen is toegenomen. Volgens sommige analisten is dit fenomeen sterk overdreven en zullen de voorraden aan schaalolie en -gas sneller dan verwacht opgebruikt zijn.

Op die oliemarkten lijkt er opnieuw heel wat beweging te zijn gekomen. Voor een vat crude (Amerikaanse olie) wordt opnieuw meer dan 100 dollar betaald. Het zag er nochtans geruime tijd naar uit dat de prijs voor crude zou terugvallen onder het niveau van 100 dollar per vat. Een factor die meespeelt is dat het wantrouwen ten opzichte van het Amerikaanse schaaloliefenomeen is toegenomen. Volgens sommige analisten is dit fenomeen sterk overdreven en zullen de voorraden aan schaalolie en -gas sneller dan verwacht opgebruikt zijn.