Een vat crude werd vanmorgen in Singapore ruim 10 dollarcent goedkoper tot 75,81 dollar per vat in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange. Gisteren werd een vat ruwe olie bijna 2,50 dollar of ongeveer 3% goedkoper.

Ook de oliemarkt had te lijden van een tegenvallende Conference Board's Consumer Confidence Index. De index van het consumentenvertrouwen daalde in juni meer dan waar de analisten op hadden gerekend.

De volgende belangrijke afspraak wacht nu volgende vrijdag met de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand juni. Cameron Hanover vreest dat dit rapport het scenario over een double-dip recessie niet zal uitsluiten.

Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 3,40 miljoen vaten zijn gedaald, waar maar op een daling met 1,20 miljoen vaten was gerekend.

Een vat crude werd vanmorgen in Singapore ruim 10 dollarcent goedkoper tot 75,81 dollar per vat in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange. Gisteren werd een vat ruwe olie bijna 2,50 dollar of ongeveer 3% goedkoper. Ook de oliemarkt had te lijden van een tegenvallende Conference Board's Consumer Confidence Index. De index van het consumentenvertrouwen daalde in juni meer dan waar de analisten op hadden gerekend. De volgende belangrijke afspraak wacht nu volgende vrijdag met de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand juni. Cameron Hanover vreest dat dit rapport het scenario over een double-dip recessie niet zal uitsluiten. Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 3,40 miljoen vaten zijn gedaald, waar maar op een daling met 1,20 miljoen vaten was gerekend.