Vandaag maakt het Energy Department de officiële Amerikaanse voorraadcijfers bekend, maar vermoedelijk gaan die ook in de richting van een afname van de voorraden wijzen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,34 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 4 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Gisteren werd een vat ruwe olie in New York 2,50% goedkoper. Ken Hasegawa, in Tokio commodity derivatives sales manager bij broker Newedge, sprak van winstnemingen op olie door speculanten. De prijzen waren inderdaad voordien flink gestegen.

Vandaag maakt het Energy Department de officiële Amerikaanse voorraadcijfers bekend, maar vermoedelijk gaan die ook in de richting van een afname van de voorraden wijzen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,34 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 4 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat ruwe olie in New York 2,50% goedkoper. Ken Hasegawa, in Tokio commodity derivatives sales manager bij broker Newedge, sprak van winstnemingen op olie door speculanten. De prijzen waren inderdaad voordien flink gestegen.