De zwakke dollar heeft de beleggers opnieuw richting grondstoffen gedreven, waardoor de prijzen fors zijn gestegen. Goud nam daarbij het voortouw, terwijl de achtergebleven olieprijs recent een inhaalbeweging uitvoerde.

Mike Sander, investment adviseur bij Sander Capital Advisors in Seattle, is van mening dat het nu even welletjes is geweest. De olieprijs is op relatief korte termijn gestegen van 74 tot 83 dollar per vat.

Volgens Sander is nu de weerstand op 83 dollar belangrijk. Wanneer die niet wordt doorbroken, is een correctie waarschijnlijk. De olieprijs zou zelfs kunnen terugvallen tot onder het niveau van 80 dollar.

De zwakke dollar heeft de beleggers opnieuw richting grondstoffen gedreven, waardoor de prijzen fors zijn gestegen. Goud nam daarbij het voortouw, terwijl de achtergebleven olieprijs recent een inhaalbeweging uitvoerde. Mike Sander, investment adviseur bij Sander Capital Advisors in Seattle, is van mening dat het nu even welletjes is geweest. De olieprijs is op relatief korte termijn gestegen van 74 tot 83 dollar per vat. Volgens Sander is nu de weerstand op 83 dollar belangrijk. Wanneer die niet wordt doorbroken, is een correctie waarschijnlijk. De olieprijs zou zelfs kunnen terugvallen tot onder het niveau van 80 dollar.