In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 88,13 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 48 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Dit jaar is de olieprijs al met 11% gestegen. Mark Keenan, chief investment officer bij Cubit Asset Management Pte in Singapore, is van mening dat een aantal factoren een stijging van de olieprijs in de weg staan.

Met name de evolutie van de voorraden aan stookolie zijn niet van die aard om de oliemarkt te ondersteunen. Bovendien lijken de weersvoorspellingen zachtere temperaturen te voorspellen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 88,13 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 48 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Dit jaar is de olieprijs al met 11% gestegen. Mark Keenan, chief investment officer bij Cubit Asset Management Pte in Singapore, is van mening dat een aantal factoren een stijging van de olieprijs in de weg staan. Met name de evolutie van de voorraden aan stookolie zijn niet van die aard om de oliemarkt te ondersteunen. Bovendien lijken de weersvoorspellingen zachtere temperaturen te voorspellen.