Daarmee lijkt de olieprijs een voorlopige bodem te hebben bereikt. Over de afgelopen zes dagen is de olieprijs met 7% gecorrigeerd, zodat er sprake was van een oververkochte situatie.

Vandaag is het uitkijken naar de voorraadcijfers van het American Petroleum Institute, morgen maakt het Energy Department de officiële overheidscijfers omtrent de evolutie van de voorraden bekend.

De Saoedische olieminister verklaarde eerder deze week dat er voldoende olie op de markt is. Daardoor lijkt een toekomstige stijging van de olieprijs alleszins op korte termijn afgewend.

Daarmee lijkt de olieprijs een voorlopige bodem te hebben bereikt. Over de afgelopen zes dagen is de olieprijs met 7% gecorrigeerd, zodat er sprake was van een oververkochte situatie. Vandaag is het uitkijken naar de voorraadcijfers van het American Petroleum Institute, morgen maakt het Energy Department de officiële overheidscijfers omtrent de evolutie van de voorraden bekend. De Saoedische olieminister verklaarde eerder deze week dat er voldoende olie op de markt is. Daardoor lijkt een toekomstige stijging van de olieprijs alleszins op korte termijn afgewend.