Het kartel van olie-exporterende landen gaf te verstaan dat de komende verlaging van het productieplafond wel eens verrassende afmetingen zou kunnen aannemen. Vanmorgen werd 42,82 dollar betaald voor een vat ruwe olie, of 2,01 dollar meer dan de slotkoers van vorige vrijdag.

Chakib Khelil, president van de OPEC, zei zaterdag dat zijn organisatie op 17 december in Algerije een verrassend zware productieverlaging kan gaan aankondigen. De analisten speculeren nu op een daling met mogelijk zelfs 2 miljoen vaten per dag.

Het kartel van olie-exporterende landen gaf te verstaan dat de komende verlaging van het productieplafond wel eens verrassende afmetingen zou kunnen aannemen. Vanmorgen werd 42,82 dollar betaald voor een vat ruwe olie, of 2,01 dollar meer dan de slotkoers van vorige vrijdag. Chakib Khelil, president van de OPEC, zei zaterdag dat zijn organisatie op 17 december in Algerije een verrassend zware productieverlaging kan gaan aankondigen. De analisten speculeren nu op een daling met mogelijk zelfs 2 miljoen vaten per dag.