Er gaat een ondersteunend effect uit van de meevallende macro-economische factoren, maar daar staat tegenover dat de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw oplopen.

Victor Shum, senior principal in Singapore bij energy consultants Purvin & Gertz Inc, is van mening dat de olieprijs in de komende weken zal blijven consolideren. Hij ziet op korte termijn weinig ruimte voor een verdere stijging van de olieprijs.

In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vanmorgen 87,11 dollar betaald, of 22 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie woensdag 0,40% duurder.

Er gaat een ondersteunend effect uit van de meevallende macro-economische factoren, maar daar staat tegenover dat de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw oplopen. Victor Shum, senior principal in Singapore bij energy consultants Purvin & Gertz Inc, is van mening dat de olieprijs in de komende weken zal blijven consolideren. Hij ziet op korte termijn weinig ruimte voor een verdere stijging van de olieprijs. In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vanmorgen 87,11 dollar betaald, of 22 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie woensdag 0,40% duurder.