De Chinese economie blijkt in staat om hogere rentevoeten het hoofd te bieden, zodat de vrees voor een stilvallen van de groei ongegrond lijkt. China is de grootse consument van energie in de wereld.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 84,50 dollar betaald, of 39 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

Gisteren werd een vat ruwe olie meer anderhalve dollar of bijna 2% duurder. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de olieconsumptie binnen vijf jaar veel hoger zal liggen dan nu.

De Chinese economie blijkt in staat om hogere rentevoeten het hoofd te bieden, zodat de vrees voor een stilvallen van de groei ongegrond lijkt. China is de grootse consument van energie in de wereld. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 84,50 dollar betaald, of 39 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Gisteren werd een vat ruwe olie meer anderhalve dollar of bijna 2% duurder. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de olieconsumptie binnen vijf jaar veel hoger zal liggen dan nu.