Dat betekent dat de inverse correlatie tussen de koers van de dollar en de grondstoffenprijzen weer is gaan werken. In de afgelopen dagen zagen we een forse correctie bij de commodities.

Ben Westmore, Minerals and Energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is echter van mening dat de fundamentele factoren onder de oliemarkt niet verwaarloosd mogen worden.

In de Verenigde Staten zijn de olievoorraden vorige week aan het snelste tempo sinds september 2008, terwijl de vraag naar benzine steeg. Deze evolutie rechtvaardigt een hogere olieprijs, ook al dreigt China met nieuwe maatregelen om de inflatie te doen afkoelen.

Dat betekent dat de inverse correlatie tussen de koers van de dollar en de grondstoffenprijzen weer is gaan werken. In de afgelopen dagen zagen we een forse correctie bij de commodities. Ben Westmore, Minerals and Energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is echter van mening dat de fundamentele factoren onder de oliemarkt niet verwaarloosd mogen worden. In de Verenigde Staten zijn de olievoorraden vorige week aan het snelste tempo sinds september 2008, terwijl de vraag naar benzine steeg. Deze evolutie rechtvaardigt een hogere olieprijs, ook al dreigt China met nieuwe maatregelen om de inflatie te doen afkoelen.