Donderdagavond kostte crude op de New York Mercantile Exchange 101,91 dollarcent, of een daling met 32 dollarcent of 0,30%. Het was de eerste keer in drie dagen dat de olieprijs daalde.

Over de afgelopen 12 maanden is de olieprijs al met 27% gestegen. Voor Brent werd op de ICE Futures Europe Exchange vanmorgen 115,32 dollarcent betaald, of een stijging met 53 dollarcent.

De Venezolaanse president Hugo Chavez stelde voor om te bemiddelen in het conflict in Libië, maar zijn voorstel werd door de tegenstanders van president Kaddafi kort en goed van de hand gewezen.

Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de onderliggende onrust de olieprijs in de komende dagen hoog gaat houden.

Donderdagavond kostte crude op de New York Mercantile Exchange 101,91 dollarcent, of een daling met 32 dollarcent of 0,30%. Het was de eerste keer in drie dagen dat de olieprijs daalde. Over de afgelopen 12 maanden is de olieprijs al met 27% gestegen. Voor Brent werd op de ICE Futures Europe Exchange vanmorgen 115,32 dollarcent betaald, of een stijging met 53 dollarcent. De Venezolaanse president Hugo Chavez stelde voor om te bemiddelen in het conflict in Libië, maar zijn voorstel werd door de tegenstanders van president Kaddafi kort en goed van de hand gewezen. Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de onderliggende onrust de olieprijs in de komende dagen hoog gaat houden.