De Amerikaanse olievoorraden blijven maar stijgen en dat ze de prijs van West Texas Intermediate crude onder druk. Anderzijds is de prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) gestegen tot boven 103 dollar per vat.

Tom Bentz, analist bij BNP Paribas Commodity Futures, stelt dat de reactie van de oliemarkt op de onrust in het Midden-Oosten precies vanwege het grote aanbod op de markt beperkt blijft.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel op de New York Mercantile Exchange 85,29 dollar of toch weer 48 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

De Amerikaanse olievoorraden blijven maar stijgen en dat ze de prijs van West Texas Intermediate crude onder druk. Anderzijds is de prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) gestegen tot boven 103 dollar per vat. Tom Bentz, analist bij BNP Paribas Commodity Futures, stelt dat de reactie van de oliemarkt op de onrust in het Midden-Oosten precies vanwege het grote aanbod op de markt beperkt blijft. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel op de New York Mercantile Exchange 85,29 dollar of toch weer 48 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York.