Dat is 49 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Het is van 9 oktober 2008 geleden dat een vat ruwe olie nog zo duur was. Gisteren werd een vat ruwe olie al meer dan 1 dollar duurder.

De stijging van de olieprijs heeft te maken met een sterker dan verwachte daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Het Energy Department maakte gisteren bekend dat die vorige week met 3,30 miljoen vaten zijn gedaald.

Ken Hasegawa van Newedge Group in Tokio is van mening dat op basis van de Fibonacci-reeks de olieprijs nog verder kan stijgen. 90 dollar per vat moet in ieder geval makkelijk haalbaar zijn.

Dat is 49 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Het is van 9 oktober 2008 geleden dat een vat ruwe olie nog zo duur was. Gisteren werd een vat ruwe olie al meer dan 1 dollar duurder. De stijging van de olieprijs heeft te maken met een sterker dan verwachte daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Het Energy Department maakte gisteren bekend dat die vorige week met 3,30 miljoen vaten zijn gedaald. Ken Hasegawa van Newedge Group in Tokio is van mening dat op basis van de Fibonacci-reeks de olieprijs nog verder kan stijgen. 90 dollar per vat moet in ieder geval makkelijk haalbaar zijn.