De onderliggende vrees van de markt is dat de aanvoer van ruwe olie richting West-Europa gaat onderbroken worden. Daardoor zou de olieprijs door het dak kunnen vliegen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie in Tokio 96,48 dollar betaald. Daarmee krijgt ook crude het niveau van 100 dollar per vat in het vizier.

De prijs voor Brent bedraagt momenteel zelfs ongeveer 105 dollar per vat. De oliehandelaren sluiten niet dat de olieprijs in de komende dagen gestadig zal blijven stijgen, met een toenemend risico op een 'spike' (plotse stijging).

De onderliggende vrees van de markt is dat de aanvoer van ruwe olie richting West-Europa gaat onderbroken worden. Daardoor zou de olieprijs door het dak kunnen vliegen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie in Tokio 96,48 dollar betaald. Daarmee krijgt ook crude het niveau van 100 dollar per vat in het vizier. De prijs voor Brent bedraagt momenteel zelfs ongeveer 105 dollar per vat. De oliehandelaren sluiten niet dat de olieprijs in de komende dagen gestadig zal blijven stijgen, met een toenemend risico op een 'spike' (plotse stijging).