Daardoor zou het consumentenvertrouwen kunnen herstellen en dus ook de vraag naar olie en olieproducten gaan toenemen. Gisteren werden de oliefutures 3,10% duurder.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie 86,53 dollar in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange, of 22 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de economische indicatoren enig optimisme rechtvaardigen. Dat geldt zowel voor Europa als voor China en de VS.

Daardoor zou het consumentenvertrouwen kunnen herstellen en dus ook de vraag naar olie en olieproducten gaan toenemen. Gisteren werden de oliefutures 3,10% duurder. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie 86,53 dollar in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange, of 22 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de economische indicatoren enig optimisme rechtvaardigen. Dat geldt zowel voor Europa als voor China en de VS.