Bovendien liet nu ook Japan weten bereid te zijn om Europese staatsobligaties te kopen, waardoor de vrees voor een escalatie van de begrotingscrisis weer wat kleiner is geworden.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore kostte een vat ruwe olie 91,10 dollar, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren in New York.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de olieprijs weer kan gaan dalen wanneer de problemen met lek in Alaska opgelost zijn.

Bovendien liet nu ook Japan weten bereid te zijn om Europese staatsobligaties te kopen, waardoor de vrees voor een escalatie van de begrotingscrisis weer wat kleiner is geworden. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore kostte een vat ruwe olie 91,10 dollar, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren in New York. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de olieprijs weer kan gaan dalen wanneer de problemen met lek in Alaska opgelost zijn.