In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 83,42 dollar betaald, of 76 dollarcent (0,90%) meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

In New York werd een vat ruwe olie toen 99 dollarcent duuder en kostte zo'n vat 82,66 dollar. Vanaf 1 januari van dit jaar is de olieprijs al met ongeveer 5% gestegen, ondanks voldoende aanbod op de markt. Hedge funds hebben hun long-posities in olie weer verder opgebouwd.

Ben Westmore, minerals and energy econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de toegenomen kansen op meer quantitative easing de dollar onder druk zet en zodoende de grondstoffen duurder doet worden.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 83,42 dollar betaald, of 76 dollarcent (0,90%) meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. In New York werd een vat ruwe olie toen 99 dollarcent duuder en kostte zo'n vat 82,66 dollar. Vanaf 1 januari van dit jaar is de olieprijs al met ongeveer 5% gestegen, ondanks voldoende aanbod op de markt. Hedge funds hebben hun long-posities in olie weer verder opgebouwd. Ben Westmore, minerals and energy econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de toegenomen kansen op meer quantitative easing de dollar onder druk zet en zodoende de grondstoffen duurder doet worden.