Er werd een voorlopig dieptepunt van 67,90 dollar opgetekend, hetgeen neerkomt op een daling van zowat anderhalve dollar ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York.

Inmiddels wordt voor een vat ruwe olie weer meer dan 68 dollar betaald. Sinds het uitbreken van de schuldencrisis in Europa is een vat ruwe olie (crude of WTI) al meer dan 15 dollar goedkoper geworden.

Christophe Barret van Credit Agricole wijst er op dat de olieprijs waarschijnlijk kunstmatig hoog werd gehouden, zodat de huidige prijscorrectie als niet meer dan normaal wordt ervaren. De fundamentals onder de oliemarkt blijven nog steeds zwak, met een verwachte verdere daling van de vraag.

Het Duits verbod op short selling heeft de koers van de dollar doen stijgen, met als gevolg dat de olieprijs ging dalen. Volgens sommige oliespecialisten ligt de bodem voor de olieprijs slechts rond 65 dollar.

Er werd een voorlopig dieptepunt van 67,90 dollar opgetekend, hetgeen neerkomt op een daling van zowat anderhalve dollar ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York. Inmiddels wordt voor een vat ruwe olie weer meer dan 68 dollar betaald. Sinds het uitbreken van de schuldencrisis in Europa is een vat ruwe olie (crude of WTI) al meer dan 15 dollar goedkoper geworden. Christophe Barret van Credit Agricole wijst er op dat de olieprijs waarschijnlijk kunstmatig hoog werd gehouden, zodat de huidige prijscorrectie als niet meer dan normaal wordt ervaren. De fundamentals onder de oliemarkt blijven nog steeds zwak, met een verwachte verdere daling van de vraag. Het Duits verbod op short selling heeft de koers van de dollar doen stijgen, met als gevolg dat de olieprijs ging dalen. Volgens sommige oliespecialisten ligt de bodem voor de olieprijs slechts rond 65 dollar.