In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 76,52 dollar betaald, of 3 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

David Taylor, analist bij CMC Markets in Sidney, is van mening dat de verwerkende industrie opnieuw aantrekt. De fabriekswereld blijft een belangrijke aanjager van de algemene economie.

Een economisch herstel zou anderzijds de vraag naar olie doen toenemen. De olieprijs bewoog in de afgelopen weken tussen relatief enge marges en zal eerder vroeg dan laat toch richting moeten kiezen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 76,52 dollar betaald, of 3 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. David Taylor, analist bij CMC Markets in Sidney, is van mening dat de verwerkende industrie opnieuw aantrekt. De fabriekswereld blijft een belangrijke aanjager van de algemene economie. Een economisch herstel zou anderzijds de vraag naar olie doen toenemen. De olieprijs bewoog in de afgelopen weken tussen relatief enge marges en zal eerder vroeg dan laat toch richting moeten kiezen.