Er kwamen in maart slechts 88000 nieuwe banen bij tegenover een verwachte 190000.

Erger was dat de participatiegraad daalde naar 63,3 procent, het laagste niveau sinds 1979. Het aantal Amerikanen dat niet langer naar een baan zoekt, werd opnieuw groter.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verlaagde voor de tweede maand op rij de prognose voor de mondiale olieconsumptie in 2013.

De nieuwe schatting gaat uit van 90,6 miljoen vaten per dag. De Amerikaanse WTI variant verloor 4,9 procent op weekbasis maar Brent uit de Noordzee deed het nog slechter met een prijsdaling van 5,4 procent.

Daardoor daalde ook de spread opnieuw naar 11,42 dollar, het kleinste prijsverschil sinds juni vorig jaar.

In de afgelopen twee dagen raakten de prijsdalingen echter in een stroomversnelling, zowel WTI als Brent moesten fors inbinden.

Er kwamen in maart slechts 88000 nieuwe banen bij tegenover een verwachte 190000. Erger was dat de participatiegraad daalde naar 63,3 procent, het laagste niveau sinds 1979. Het aantal Amerikanen dat niet langer naar een baan zoekt, werd opnieuw groter. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verlaagde voor de tweede maand op rij de prognose voor de mondiale olieconsumptie in 2013. De nieuwe schatting gaat uit van 90,6 miljoen vaten per dag. De Amerikaanse WTI variant verloor 4,9 procent op weekbasis maar Brent uit de Noordzee deed het nog slechter met een prijsdaling van 5,4 procent. Daardoor daalde ook de spread opnieuw naar 11,42 dollar, het kleinste prijsverschil sinds juni vorig jaar. In de afgelopen twee dagen raakten de prijsdalingen echter in een stroomversnelling, zowel WTI als Brent moesten fors inbinden.