Benchmark crude voor levering in augustus zag de prijs vanmorgen met een kwart dollar stijgen tot 64,31 dollar in de elektronische handel op de New York Mercantile in Singapore.

Gisteren werd een vat crude nogmaals 2,68 dollar goedkoper, nadat vorige week op 73 dollar een piek voor de afgelopen acht maanden werden bereikt. De terugval in de olieprijs heeft te maken met de vrees voor het uitblijven van een sterk economisch herstel.

De markt vreest op basis van de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten dat zowel Europa als de Verenigde Staten minder snel uit de recessie gaat raken dan eerst was gehoopt.

Morgen maakt de Amerikaanse Energy Information Administration de cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten bekend. Algemeen wordt verwacht dat de voorraden aan ruwe olie met 3,20 miljoen vaten zijn gedaald.

Benchmark crude voor levering in augustus zag de prijs vanmorgen met een kwart dollar stijgen tot 64,31 dollar in de elektronische handel op de New York Mercantile in Singapore. Gisteren werd een vat crude nogmaals 2,68 dollar goedkoper, nadat vorige week op 73 dollar een piek voor de afgelopen acht maanden werden bereikt. De terugval in de olieprijs heeft te maken met de vrees voor het uitblijven van een sterk economisch herstel. De markt vreest op basis van de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten dat zowel Europa als de Verenigde Staten minder snel uit de recessie gaat raken dan eerst was gehoopt. Morgen maakt de Amerikaanse Energy Information Administration de cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten bekend. Algemeen wordt verwacht dat de voorraden aan ruwe olie met 3,20 miljoen vaten zijn gedaald.