Dat is 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Gisterenavond werd een vat ruwe olie in New York nog 33 dollarcent goedkoper. Van een opmars richting 70 dollar is voorlopig echter nog geen sprake.

Van een dieptepunt op 58,78 dollar is de olieprijs in de loop van de maand zowat 10 dollar duurder geworden. Die stijging was ingegeven door de hoop dat de economie aan de beterhand is.

Tegenvallende resultaten bij een aantal Amerikaanse bedrijven hebben die hoop inmiddels getemperd. Volgens de analisten van Societe Generale was de grootte en de snelheid van de recente stijging in de olieprijzen enigszins verrassend.

Er is daarom heel wat onzekerheid over de toekomstige richting die de oliemarkten gaan inslaan.

Dat is 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Gisterenavond werd een vat ruwe olie in New York nog 33 dollarcent goedkoper. Van een opmars richting 70 dollar is voorlopig echter nog geen sprake. Van een dieptepunt op 58,78 dollar is de olieprijs in de loop van de maand zowat 10 dollar duurder geworden. Die stijging was ingegeven door de hoop dat de economie aan de beterhand is. Tegenvallende resultaten bij een aantal Amerikaanse bedrijven hebben die hoop inmiddels getemperd. Volgens de analisten van Societe Generale was de grootte en de snelheid van de recente stijging in de olieprijzen enigszins verrassend. Er is daarom heel wat onzekerheid over de toekomstige richting die de oliemarkten gaan inslaan.