De grote vrees van de oliemarkt blijft dat de onrust zich gaat uitbreiden naar Saoedi-Arabië en Iran, twee landen in de regio met een grote olieproductie. In Libië lijkt die productie al deels te zijn stilgevallen.

WTI crude kostte vanmorgen nog steeds meer dan 100 dollar, in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd voor een vat crude 102,29 dollar betaald.

Dat is ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. De spread met Brent (Noorzee-olie) is iets kleiner geworden, voor Brent werd vanmorgen 116,59 dollar betaald.

De grote vrees van de oliemarkt blijft dat de onrust zich gaat uitbreiden naar Saoedi-Arabië en Iran, twee landen in de regio met een grote olieproductie. In Libië lijkt die productie al deels te zijn stilgevallen. WTI crude kostte vanmorgen nog steeds meer dan 100 dollar, in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd voor een vat crude 102,29 dollar betaald. Dat is ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. De spread met Brent (Noorzee-olie) is iets kleiner geworden, voor Brent werd vanmorgen 116,59 dollar betaald.