Op de oliemarkt deden geruchten de ronde over een mogelijk vertrek van de Libische president Muammar Kaddafi. Die zou bereid zijn om afstand te doen van de macht in ruil voor een veilige aftocht. De geruchten werden echter niet bevestigd.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,47 dollar betaald, of 97 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de olieprijs kan terugvallen richting 85 dollar per vat wanneer de markt zich hoofdzakelijk zou focussen op de evolutie van de Amerikaanse olievoorraden.

Op de oliemarkt deden geruchten de ronde over een mogelijk vertrek van de Libische president Muammar Kaddafi. Die zou bereid zijn om afstand te doen van de macht in ruil voor een veilige aftocht. De geruchten werden echter niet bevestigd. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,47 dollar betaald, of 97 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de olieprijs kan terugvallen richting 85 dollar per vat wanneer de markt zich hoofdzakelijk zou focussen op de evolutie van de Amerikaanse olievoorraden.