Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie 77,70 dollar, of 16 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

Het Amerikaans Energy Department maakte gisteren bekend dat de benzinevoorraden met 3,47 miljoen vaten zijn afgenomen ten opzichte van 222,60 miljoen vaten. Er was gerekend op een stijging met 350.000 vaten.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de afname van de voorraden bemoedigend is tegen de achtergrond van het seizoen van het onderhoud van de raffinage-installaties. De capaciteitsbenutting van die installaties in de VS daalde vorige week van 87,80% naar 85,80%.

Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie 77,70 dollar, of 16 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Het Amerikaans Energy Department maakte gisteren bekend dat de benzinevoorraden met 3,47 miljoen vaten zijn afgenomen ten opzichte van 222,60 miljoen vaten. Er was gerekend op een stijging met 350.000 vaten. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de afname van de voorraden bemoedigend is tegen de achtergrond van het seizoen van het onderhoud van de raffinage-installaties. De capaciteitsbenutting van die installaties in de VS daalde vorige week van 87,80% naar 85,80%.