De come-back van de olieprijs moet worden bekeken tegen het herstel van de euro ten opzichte van de dollar. Daardoor nam de aantrekkingskracht van de grondstoffen opnieuw toe.

Bovendien stegen in de Verenigde Staten de olievoorraden minder sterk dan verwacht. Toby Hassall, research analist bij CWA Global Markets Pty in Sidney, was van mening dat olie oververkocht was, zodat een technische reactie niet kon uitblijven.

Hassall merkt op dat in de komende dagen ook de dollar, de risico-aversie en de algemene globale economische groei in de gaten worden gehouden. De impact van de speculanten op de olieprijs lijkt voorlopig even wat minder te zijn.

In de electronische trading van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen opnieuw bijna 71,50 dollar voor een vat crude betaald. Gisteren werd een dieptepunt bereikt op 67,90 dollar.

De come-back van de olieprijs moet worden bekeken tegen het herstel van de euro ten opzichte van de dollar. Daardoor nam de aantrekkingskracht van de grondstoffen opnieuw toe. Bovendien stegen in de Verenigde Staten de olievoorraden minder sterk dan verwacht. Toby Hassall, research analist bij CWA Global Markets Pty in Sidney, was van mening dat olie oververkocht was, zodat een technische reactie niet kon uitblijven. Hassall merkt op dat in de komende dagen ook de dollar, de risico-aversie en de algemene globale economische groei in de gaten worden gehouden. De impact van de speculanten op de olieprijs lijkt voorlopig even wat minder te zijn. In de electronische trading van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen opnieuw bijna 71,50 dollar voor een vat crude betaald. Gisteren werd een dieptepunt bereikt op 67,90 dollar.