Ierland heeft een reddingsplan aangevraagd en daardoor is een escalatie van de crisis op korte of zelfs middellange termijn voorkomen. Als gevolg daarvan is de euro gestegen tot een piek voor de afgelopen week tegenover de dollar.

Serene Lim, commodity strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat vooral de verzwakking van de dollarkoers de olieprijs beïnvloedt.

Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Seoul 82,62 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 64 dollarcent (0,80%) minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Ierland heeft een reddingsplan aangevraagd en daardoor is een escalatie van de crisis op korte of zelfs middellange termijn voorkomen. Als gevolg daarvan is de euro gestegen tot een piek voor de afgelopen week tegenover de dollar. Serene Lim, commodity strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat vooral de verzwakking van de dollarkoers de olieprijs beïnvloedt. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Seoul 82,62 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 64 dollarcent (0,80%) minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.