Dat vertaalt zich onder andere in een steeds grotere spread tussen Brent en West Texas Intermediate. Die spread is in de afgelopen dagen toegenomen tot meer dan 15 dollar per vat.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 84,72 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,50% meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

Daar werd olie dan weer 0,60% goedkoper. Algemeen wordt verwacht dat volgens de cijfers van het Amerikaans Energy Department de benzinevoorraden in de VS vorige week met 1,85 miljoen vaten zijn gestegen.

Dat vertaalt zich onder andere in een steeds grotere spread tussen Brent en West Texas Intermediate. Die spread is in de afgelopen dagen toegenomen tot meer dan 15 dollar per vat. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 84,72 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,50% meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Daar werd olie dan weer 0,60% goedkoper. Algemeen wordt verwacht dat volgens de cijfers van het Amerikaans Energy Department de benzinevoorraden in de VS vorige week met 1,85 miljoen vaten zijn gestegen.