Ruwe olie wordt nog steeds in dollars verhandeld, waardoor er een omgekeerde relatie bestaat tussen de olieprijs en de dollar. Phil Flynn, in Chicago analist en trader bij investment adviseur PFGBest, wijst ook op het belang van de evolutie van de olievoorraden in de Verenigde Staten.

Er is nog maar weinig ruimte voor een stijging van de import in de VS, gezien de raffinagecapaciteit er is teruggevallen tot 85,30%. Dat is 0,50% minder dan vorige week.

Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,15 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,40% minder dan het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie wordt nog steeds in dollars verhandeld, waardoor er een omgekeerde relatie bestaat tussen de olieprijs en de dollar. Phil Flynn, in Chicago analist en trader bij investment adviseur PFGBest, wijst ook op het belang van de evolutie van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Er is nog maar weinig ruimte voor een stijging van de import in de VS, gezien de raffinagecapaciteit er is teruggevallen tot 85,30%. Dat is 0,50% minder dan vorige week. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,15 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,40% minder dan het slotniveau van gisteren.