Dit effect zou het wegvallen van een deel van de Libische olieproductie compenseren. Op weekbasis is een vat ruwe olie tot dusver ongeveer anderhalf procent goedkoper geworden.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 102,68 dollar, of 2 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Ben Westmore, minerals and energy specialist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat wanneer de gevaren verbonden aan de crisis in het Midden-Oosten wijken de olieprijs vanwege de hoge Amerikaanse voorraden sterk zou kunnen corrigeren.

Dit effect zou het wegvallen van een deel van de Libische olieproductie compenseren. Op weekbasis is een vat ruwe olie tot dusver ongeveer anderhalf procent goedkoper geworden. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 102,68 dollar, of 2 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Ben Westmore, minerals and energy specialist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat wanneer de gevaren verbonden aan de crisis in het Midden-Oosten wijken de olieprijs vanwege de hoge Amerikaanse voorraden sterk zou kunnen corrigeren.