Dit jaar heeft de olieprijs de sterkste rally sinds 1999 neergezet. Bij Societe Generale SA is analist Mike Wittner van mening dat de olieprijs ook volgend jaar met ongeveer 20% gaan stijgen, vanwege het feit dat de OPEC uiteindelijk toch haar productie gaat verlagen.

Hannes Loacker van Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG deelt de mening van Wittner. Beide analisten waren dit jaar degenen die de beste prognose wat betreft de evolutie van de olieprijs afleverden.

Zij houden volgend jaar rekening met een olieprijs in een vork tussen 88 tot 92,50 dollar, dit tegen het einde van volgend jaar. Het gemiddelde op Wall Street ligt op een verwachting van 83 dollar.

De vraag naar ruwe olie vanuit China en India zal volgend jaar volgens Wittner en Loacker gaan aantrekken, terwijl de OPEC de productie zal terugschroeven.

Beide analisten geloven echter niet dat de OPEC vandaag al zal beslissen om de rente te verhogen.

Vorige week steeg de olieprijs met 5%, wat de eerste winst in weekbasis in een maand was. De stijging had vooral te maken met een onverwachte inval van Iraanse troepen in Irak.

Dit jaar heeft de olieprijs de sterkste rally sinds 1999 neergezet. Bij Societe Generale SA is analist Mike Wittner van mening dat de olieprijs ook volgend jaar met ongeveer 20% gaan stijgen, vanwege het feit dat de OPEC uiteindelijk toch haar productie gaat verlagen. Hannes Loacker van Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG deelt de mening van Wittner. Beide analisten waren dit jaar degenen die de beste prognose wat betreft de evolutie van de olieprijs afleverden. Zij houden volgend jaar rekening met een olieprijs in een vork tussen 88 tot 92,50 dollar, dit tegen het einde van volgend jaar. Het gemiddelde op Wall Street ligt op een verwachting van 83 dollar. De vraag naar ruwe olie vanuit China en India zal volgend jaar volgens Wittner en Loacker gaan aantrekken, terwijl de OPEC de productie zal terugschroeven. Beide analisten geloven echter niet dat de OPEC vandaag al zal beslissen om de rente te verhogen. Vorige week steeg de olieprijs met 5%, wat de eerste winst in weekbasis in een maand was. De stijging had vooral te maken met een onverwachte inval van Iraanse troepen in Irak.