Er is op de markt sprake van backwardation, wat betekent dat contracten voor levering op relatief korte termijn duurder zijn dan de contracten voor levering op langere termijn. Dat zou kunnen betekenen dat de vraag naar olie voor onmiddellijk gebruik bijzonder groot is.

Een ander belangrijk signaal is dat de olieprijs nauwelijks een krimp heeft gegeven toen de berichten over de ontdekking van grote schaalolie en -aardgasvoorraden in de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. Van een verwachte correctie is toen geen sprake geweest, wat betekent dat de onderliggende vraag buitengewoon sterk blijft.

Er is op de markt sprake van backwardation, wat betekent dat contracten voor levering op relatief korte termijn duurder zijn dan de contracten voor levering op langere termijn. Dat zou kunnen betekenen dat de vraag naar olie voor onmiddellijk gebruik bijzonder groot is. Een ander belangrijk signaal is dat de olieprijs nauwelijks een krimp heeft gegeven toen de berichten over de ontdekking van grote schaalolie en -aardgasvoorraden in de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. Van een verwachte correctie is toen geen sprake geweest, wat betekent dat de onderliggende vraag buitengewoon sterk blijft.