Kenners van de oliemarkt waarschuwen voor een grote volatiliteit wanneer de economie weer aantrekt. Grote prijsbewegingen zijn dan niet onwaarschijnlijk, zeker wanneer de vraag sterk zou aantrekken.

Bij de OPEC is president Chakib Khelil van mening dat iedereen gebaat is bij stabiele olieprijzen. Hij gaf anderzijds toe dat het kartel moeite heeft om het juiste evenwicht tussen vraag en aanbod te vinden.

Oorzaak zijn een forse terugval van de vraag en het oplopen van de olievoorraden langs de markt. Ook de negatieve raffinagemarges spelen een rol in het verhaal. Al deze factoren samen maken het moeilijk om betrouwbare prognoses te maken met betrekking tot de evolutie van de olieprijzen.

Volgens Michael Lynch, president van Strategic Energy & Economic Research, is van mening dat er momenteel een overaanbod aan de markt is, maar dat de productieverlagingen vanaf februari of maart voelbaar gaan worden.

Kenners van de oliemarkt waarschuwen voor een grote volatiliteit wanneer de economie weer aantrekt. Grote prijsbewegingen zijn dan niet onwaarschijnlijk, zeker wanneer de vraag sterk zou aantrekken. Bij de OPEC is president Chakib Khelil van mening dat iedereen gebaat is bij stabiele olieprijzen. Hij gaf anderzijds toe dat het kartel moeite heeft om het juiste evenwicht tussen vraag en aanbod te vinden.Oorzaak zijn een forse terugval van de vraag en het oplopen van de olievoorraden langs de markt. Ook de negatieve raffinagemarges spelen een rol in het verhaal. Al deze factoren samen maken het moeilijk om betrouwbare prognoses te maken met betrekking tot de evolutie van de olieprijzen. Volgens Michael Lynch, president van Strategic Energy & Economic Research, is van mening dat er momenteel een overaanbod aan de markt is, maar dat de productieverlagingen vanaf februari of maart voelbaar gaan worden.