De Amerikaanse regering suggereerde dat de VS, Frankrijk en eventueel andere landen voorbereidingen hebben getroffen voor een raketaanval op Syrië.

Syrië is een bescheiden olieproducent, maar een escalatie kan wel zorgen voor een verstoring van de oliebevoorrading. De olieprijs steeg daarom op het nieuws.

Toch lijkt het volgens ABN Amro onwaarschijnlijk dat er waarneembare bedreigingen zullen optreden voor leveringen in de rest van de wereld.

Het lijkt er dan ook op dat economische gevolgen beperkt zullen blijven. ABN Amro verwacht dan ook een terugval van de olieprijs wanneer er daadwerkelijk aanvallen plaatsvinden.

De Amerikaanse regering suggereerde dat de VS, Frankrijk en eventueel andere landen voorbereidingen hebben getroffen voor een raketaanval op Syrië. Syrië is een bescheiden olieproducent, maar een escalatie kan wel zorgen voor een verstoring van de oliebevoorrading. De olieprijs steeg daarom op het nieuws. Toch lijkt het volgens ABN Amro onwaarschijnlijk dat er waarneembare bedreigingen zullen optreden voor leveringen in de rest van de wereld. Het lijkt er dan ook op dat economische gevolgen beperkt zullen blijven. ABN Amro verwacht dan ook een terugval van de olieprijs wanneer er daadwerkelijk aanvallen plaatsvinden.