Verschillende factoren spelen een rol bij de evolutie van de olieprijs. Het Midden-Oosten blijft een haard van onrust, wat de olieprijs ondersteunt. Anderzijds verzwakt de economische groei zowat wereldwijd, waardoor de vraag naar ruwe olie en naar energie in het algemeen afneemt.

Olieprijs kan naar 50 dollar per vat over een periode van 2 jaar

Yudee Chang, Principal and Chief Advisor bij vermogensbeheerder ACE Investment Strategists, stelt vast dat Brent en Nymex crude op jaarbasis respectievelijk 10 en 15% goedkoper zijn geworden. Hij verwacht dat op termijn de wetten van vraag en aanbod de overhand gaan krijgen.

In de visie van Chang kan de olieprijs terugvallen tot 50 dollar per vat over een periode van 2 jaar. Hij citeert daarbij een overaanbod op de markt, dat op termijn automatisch moet leiden tot lagere prijzen. Op korte termijn verwacht Chang nog meer volatiliteit op de markt.

Verschillende factoren spelen een rol bij de evolutie van de olieprijs. Het Midden-Oosten blijft een haard van onrust, wat de olieprijs ondersteunt. Anderzijds verzwakt de economische groei zowat wereldwijd, waardoor de vraag naar ruwe olie en naar energie in het algemeen afneemt. Olieprijs kan naar 50 dollar per vat over een periode van 2 jaar Yudee Chang, Principal and Chief Advisor bij vermogensbeheerder ACE Investment Strategists, stelt vast dat Brent en Nymex crude op jaarbasis respectievelijk 10 en 15% goedkoper zijn geworden. Hij verwacht dat op termijn de wetten van vraag en aanbod de overhand gaan krijgen. In de visie van Chang kan de olieprijs terugvallen tot 50 dollar per vat over een periode van 2 jaar. Hij citeert daarbij een overaanbod op de markt, dat op termijn automatisch moet leiden tot lagere prijzen. Op korte termijn verwacht Chang nog meer volatiliteit op de markt.