Grisanti is tegen die achtergrond verbaasd dat de prijs voor een vat ruwe olie nog niet is teruggevallen tot 90 dollar per vat. De fundamentals onder de oliemarkt blijven bijzonder zwak, terwijl de voorraden over de afgelopen zes weken met 28 miljoen vaten zijn gestegen.

Geografisch zijn de spanningen wat afgenomen, niemand ligt nog wakker van de oorlog in Syrië. De kans is bovendien een stuk kleiner geworden dat die zal escaleren. Grisanti wijst er bovendien op dat de economische situatie in Europa er niet bepaald op verbeterd is.

Grisanti is tegen die achtergrond verbaasd dat de prijs voor een vat ruwe olie nog niet is teruggevallen tot 90 dollar per vat. De fundamentals onder de oliemarkt blijven bijzonder zwak, terwijl de voorraden over de afgelopen zes weken met 28 miljoen vaten zijn gestegen. Geografisch zijn de spanningen wat afgenomen, niemand ligt nog wakker van de oorlog in Syrië. De kans is bovendien een stuk kleiner geworden dat die zal escaleren. Grisanti wijst er bovendien op dat de economische situatie in Europa er niet bepaald op verbeterd is.