Voor een vat crude werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 72,34 dollar betaald, of 41 dollarcent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Volgens een aantal handelaren geeft de oliemarkt momenteel een 'vermoeide' indruk. De olieprijs is in de afgelopen weken gestadig gestegen tot in de buurt van 75 dollar per vat, maar slaagde er niet in om een doorbraak boven dat niveau af te dwingen.

Met de stijging werd een voorschot genomen op een aantrekken van de vraag, maar wanneer de vraag achterblijft is een nieuwe correctie in de olieprijs niet a priori uitgesloten.

Veel handelaren zijn van mening dat het herstel van de olieprijs momenteel al grotendeels in de olieprijs verrekend zit. In het derde kwartaal zou de olieprijs al minstens met 2% moeten stijgen om de olieprijs voorbij het niveau van 75 dollar te duwen.

Belangrijk wordt nu de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers volgende vrijdag. Vallen die tegen, dan kan de olieprijs in de loop van de maand september terugvallen tot 65 dollar per vat. Bovendien kan de prijsdruk nog toenemen wanneer het effect van de economische stimuleringsmaatregelen uitgewerkt raakt.

Voor een vat crude werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 72,34 dollar betaald, of 41 dollarcent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Volgens een aantal handelaren geeft de oliemarkt momenteel een 'vermoeide' indruk. De olieprijs is in de afgelopen weken gestadig gestegen tot in de buurt van 75 dollar per vat, maar slaagde er niet in om een doorbraak boven dat niveau af te dwingen. Met de stijging werd een voorschot genomen op een aantrekken van de vraag, maar wanneer de vraag achterblijft is een nieuwe correctie in de olieprijs niet a priori uitgesloten. Veel handelaren zijn van mening dat het herstel van de olieprijs momenteel al grotendeels in de olieprijs verrekend zit. In het derde kwartaal zou de olieprijs al minstens met 2% moeten stijgen om de olieprijs voorbij het niveau van 75 dollar te duwen. Belangrijk wordt nu de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers volgende vrijdag. Vallen die tegen, dan kan de olieprijs in de loop van de maand september terugvallen tot 65 dollar per vat. Bovendien kan de prijsdruk nog toenemen wanneer het effect van de economische stimuleringsmaatregelen uitgewerkt raakt.