De gevolgen van de publicatie van tegenvallende macro-economische data waren ook op de oliemarkt voelbaar. De olieprijs viel terug onder het niveau van 75 dollar, mede als gevolg van de publicatie van cijfers die uitwezen dat de olievoorraden een historisch piekniveau hebben bereikt.

Phil Flynn, senior market analist bij PFG Best, wijst er op dat bewegingen in de olieprijs eigenlijk onvoorspelbaar zijn geworden. Eerder deze maand brak de olieprijs nog door het niveau van 80 dollar per vat, om vervolgens in snel tempo weer te gaan dalen.

Volgens Flynn is het plaatje duidelijk: er is te veel olie op de markt op een moment dat de economische signalen allesbehalve bemoedigend zijn. Dat kan alleen maar betekenen dat de olieprijs verder gaat dalen.

Flynn sluit niet uit dat de olieprijs weldra een nieuw dieptepunt voor 2010 gaat laten optekenen, waarbij een terugval onder 64,24 dollar per vat niet valt uit te sluiten. Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 74,17 dollar per vat.

De gevolgen van de publicatie van tegenvallende macro-economische data waren ook op de oliemarkt voelbaar. De olieprijs viel terug onder het niveau van 75 dollar, mede als gevolg van de publicatie van cijfers die uitwezen dat de olievoorraden een historisch piekniveau hebben bereikt. Phil Flynn, senior market analist bij PFG Best, wijst er op dat bewegingen in de olieprijs eigenlijk onvoorspelbaar zijn geworden. Eerder deze maand brak de olieprijs nog door het niveau van 80 dollar per vat, om vervolgens in snel tempo weer te gaan dalen. Volgens Flynn is het plaatje duidelijk: er is te veel olie op de markt op een moment dat de economische signalen allesbehalve bemoedigend zijn. Dat kan alleen maar betekenen dat de olieprijs verder gaat dalen. Flynn sluit niet uit dat de olieprijs weldra een nieuw dieptepunt voor 2010 gaat laten optekenen, waarbij een terugval onder 64,24 dollar per vat niet valt uit te sluiten. Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 74,17 dollar per vat.